Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@16:40:23 GMT

بادبان لنج بومی مسی در بندرلنگ برافراشته شد

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۶۱۷۴۶

بادبان لنج بومی مسی در بندرلنگ برافراشته شد

همزمان با ورود وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بندر تاریخی کنگ در غرب استان هرمزگان، آیین سنتی برافراشته شدن بادبان لنج بوم مسی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرلنگه، دکتر « سید عباس صالحی » که از صبح روز شنبه(5 مرداد) سفر دو روزه خود به استان هرمزگان را آغاز کرده بود، دیشب وارد شهر تاریخی بندرکنگ شهرستان بندرلنگه شد و مورد استقبال مردم مهمان نواز این بندر قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

با ورود وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت تدبیر و امید و به پاس اقدامات صورت گرفته در حوزه زیرساخت های فرهنگی شهرستان بندرلنگه، بادبان های لنج بومی مسی در ساحل شهری بندری کنگ برافراشته شد.

 

سپس دکتر صالحی به همراه  دکتر همتی استاندار هرمزگان و کمالی زرکانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از موزه مردم شناسی بندر تاریخی کنگ دیدن کرد.

 

 

بازدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از خانه هنرمندان بندر تاریخی کنگ پایان بخش این سفر بود.

 

بندر کُنگ یکی از شهرهای بخش مرکزی شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان است، بیشتر مردم آن به زبان فارسی تکلم می‌کنند، اما نوشته‌های آنها به زبان عربی است و نامه‌ها و سندها را به زبان عربی تدوین می کنند.

 

۵۸ هکتار از بافت تاریخی بندر کنگ (که تقریبا یک دوازدهم از مساحت کل شهر را شامل می‌شود) سال۸۱ در فهرست آثار ملی ثبت شده است و همچنین مقدمات ثبت شدن بندرکنگ در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز در حال انجام است.

 

بندر کنگ در گذشته یکی از مراکز مهم ساخت لنج های سنتی و چوبی بوده است و ناخداها از دیگر بنادر جنوب برای خرید لنج به این بندر می‌آمدند.

 

 

شغل اکثریت مردم این بندر با دریا و دریانوردی در ارتباط است، در گذشته از این بندر به نقاط مختلف مثل بصره، مسقط، هندوستان و آفریقا سفر می‌شد و تبادل تجاری با این کشور ها وجود داشت؛ از این رو برخی فرهنگ‌ها و آداب نیز از آنجا وارد فرهنگ مردم این بندر شد.

 

لنج بومی مسی نیز درسال ۱۲۷۳هجری شمسی در ساحل بندرکنگ بین مسجد کزیتی وکاکا با مالکیت آقای کرچی ساخته شد که ظرفیت آن حدود ۷۰۰ تن بوده است و به علت بزرگی و عظمت آن قسمت اعظم لنج که در زیر آب قرار می گرفته با ورق های مس پوشانده بود این لنج بارهای تجاری به مقصد کشورهای آفریقایی وهندستان و پاکستان ویمن …..حمل می نموده است .سرنشینان آن در هر سفر حدود ۶۰نفر به علاوه ی ۲ناخدا بوده است.

 

در سال ۱۳۲۳هجری شمسی این لنج با ۶۴ سرنشین به ناخدایی آقای کرچی و خلفان شوکتی ازبندرکنگ با حمل بار به ترتیب ازشهرهای بندرگوادر پاکستان، بندر کراچی، بندر ملیبار هند، بمبیی و مانگرور و از مانگرور هندوستان به طرف دارالسلام (سواحل آفریقا) حرکت کرد و بعد از ۸ روز پیمودن مسیر دریایی (نیمی از راه مسیر) هواپیمای متعلق به کشور ژاپن به آنها نزدیک و با فیلم برداری از لنج دوباره برگشت و در روز بعد زیر دریایی آن کشور به آنها و دو لنج دیگر که همراه آنها بود حمله و لنج را غرق می کند.

 

 

 ۳۲ نفر از سرنشینان آن لنج همان موقع به شهادت می رسند و۳۲ نفر دیگر که زنده مانده بودند بعد از ۱۴شبانه روز سرگردانی در دریا امواج دریا آنان را به ساحل صعب العبور کشور سومالی آفریقا می رسند و بالا خره این ۲۹ نفربعد از ۸ ماه دوری از شهر و تحمل گرفتاری ها در ماه رجب به بندرکنگ رسیدند و خبر زجر آوراز دست دادن سایر افراد به خانواده های آنها دادند.

 

تندیس لنج سمبلیک بوم مسی (جودالکریم) در ساحل بندرکنگ به دست ناخدایان قدیمی وملوانان وباهمکاری شورا وشهردار ومردم بندرکنگ ساخته شد . و درتاریخ ۴اردیبهشت ماه ۱۳۸۶به طور رسمی افتتاح شد.

 

گفتنی است، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر دیروز وارد شهر بندرلنگه شد و پس از ادای احترام به شهدای این شهرستان به دیدار امام جمعه رفت و پس از افتتاح نگارخانه و سینمای دیجیتال در نشست صمیمی با اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه شهرستان های غرب هرمزگان شرکت کرد.

 

 

پایان پیام/88

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز جمعه خطبه نماز جمعه کانون های فرهنگی هنری مساجد خطبه های نماز جمعه هرمزگان قم غنی سازی اوقات فراغت اینفوگرافی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اوقات فراغت بندرکنگ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۶۱۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۳۰۸ قطعه شی تاریخی چندهزارساله در چالوس

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ محسن سلیمانی گفت: در پی کسب خبری مبنی بر اینکه فردی قصد فروش چندین قطعه شیء تاریخی در شهرستان چالوس را دارد، موضوع در دستور کار مأموران پلیس اطلاعات و امنیت عمومی شهرستان قرار گرفت.

فرمانده انتظامی شهرستان چالوس، تصریح کرد: پس از هماهنگی‌های قضائی، مأموران با انجام اقدامات اطلاعاتی، متهم را شناسایی و دستگیر کردند.

سرهنگ سلیمانی همچنین اظهار کرد: در این عملیات بیش از ۳۰۸ قطعه شیء تاریخی، شامل اقلام زینتی وزیور آلات شامل گوشواره، انگشتر، مهره‌های سنگی و مروارید متعلق به دوران ساسانی، هخامنشی و عصر اسلام کشف شد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه این اشیا بخشی از فرهنگ و تمدن کشور است، بیان داشت: متهم پس از تشکیل پرونده به مرجع قضائی معرفی شد و موضوع در دست بررسی است.

فرمانده انتظامی شهرستان در خاتمه با بیان این که قاچاق اشیا عتیقه و آثار باستانی تاراج فرهنگ و تاریخ کشور به شمار می‌رود، از مردم خواست در صورت شناسایی افراد سودجو و قاچاقچیان عتیقه و هرگونه مسائل امنیتی، مراتب را به مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ اطلاع دهند.

کد خبر 6092174

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم
  • کشف ۳۰۸ قطعه شی تاریخی چندهزارساله در چالوس
  • حضور بیش از ۱۲۰۰ نفر ورزشکار در ویژه‌برنامه «ایرانی پهلوان»
  • فیلمی از برافراشته شدن بادبـان خورشیدی ناسا در فضا | علم تا کجا پیش می‌رود؟
  • ببینید| برافراشته شدن بادبان خورشیدی ناسا در فضا
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نمایشگاه اسناد و نقشه‌های تاریخی در بندر ماهشهر
  • بندر کنگ نماد حفظ و صیانت از فرهنگ و معماری بومی است
  • استغاندار هرمزگان: نگران توسعه صنعتی هرمزگان هستیم
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • فیلم سینمایی تاریخی اقتباسی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود