Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج هرمزگان؛ میراث فرهنگی را می توان مجموعه ای از آثار مادی و معنوی جامانده از گذشته دانست که بر هویت فرهنگی و اجتماعی یک جامعه انسانی دلالت دارد از این رو میراث فرهنگی یک کشور، واجد اهمیت فراوان تاریخی و فرهنگی هستند.

گذشته از بعد مادی آثار تاریخی، میراث فرهنگی نمادی از هویت، ارزش های هنری و اجتماعی است که تمامی جوامع بشری در راستای صیانت از آن تلاش می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان هرمزگان را می توان از جمله مهدهای مهم تاریخ بشری دانست که در طول ادوار مختلف جوامع و قومیت های مختلفی را در خود جای داده از این رو علاوه بر تاریخچه پرپیمان خود میزبان ملیت های بسیاری از گوشه و کنار دنیا بوده است.

شرق تا غرب هرمزگان گنجینه ای از آثار و میراث تاریخی بسیاری است که تاکنون بخش اعظم آن ناشناخته باقی مانده و یا قسمت های زیادی در گذر زمان و بی مهری ها نابود و به تاریخ پیوسته اند.

بندرتاریخی کنگ را می توان یکی از بزرگترین و کانونی ترین تمدن های بشری خطه جنوب دانست که به لطف مردم اصیل منطقه هنوز سنت ها و فرهنگ ها به قوت خود باقی مانده اند.

بندرکنگ در فاصله ۱۶۵ کیلومتری مرکز استان واقع شده و از توابع بخش مرکزی بندر لنگه به محسوب می شود که مردمانش شافعی هستند و به زبان فارسی و عربی حرف می‌زنند.

شهر کنگ با وسعت ۸۰۰ هکتار و مساحت حریم ۲۰۱۰ هکتار بالغ بر ۱۹ هزار و ۲۳۱ نفر جمعیت دارد که پایگاه دریانوردی و لنج سازی آن ثبت‌جهانی شده است.

در حال حاضر، ۱۹۵ هکتار مساحت بافت تاریخی کنگ است  که درآن  ۲۷ مسجد اهل سنت و ۲۸۰ خانه تاریخی واقع شده و به صورت بکر باقی مانده است که ۱۰ اثر تاریخی در این بافت از قبیل مسجد، برکه، زیارتگاه، خانه تاریخی و قلعه در فهرست آثار ملی ثبت شده از این رومدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری هرمزگان از ثبت ملی این شهر تاریخی بعد از یزد خبر داد.

بندرکنگ در گذشته  برای تجار بود و کشتی‌های بزرگی نیز در آن پهلو می‌گرفتند که از آن‌ها برای تجارت به هندوستان و کشور‌های آفریقایی استفاده می‌شد.

در زمان‌های گذشته های نه چندان دور که استعمارگران بر خلیج فارس و مناطق اطراف آن تسلط داشتند، بندرکنگ یکی از مراکز مهم دولت پرتغالی‌ها بوده است.

لنگرگاه تاریخی بندرگنک، قلعه بزرگ پرتغالی ها از مرکز حکومت در آنجا وجود داشت که اکنون نیز آثاری از آن در کنار دریا در زمان جزر آب دیده می‌شود.

بندر کنگ جایگاه ویژه ای در دانش دریانوردی حوزه خلیج فارس داشته که در طول قرن‌های متمادی مهم ترین کانون تامین اقلام و مایحتاج مردم این خطه به شمار می رفته است.

اهالی بندرکنگ علاوه بر دریانوردی در زمینه لنج‌سازی و ساخت شناور های کوچک و بزرگ چوبی فعالیت داشتند از این رو کنگ را می توان مهد صنعت لنج سازی دانست که امروزه با ورود شناورهای سبک و صنعتی تنها موزه ای نمادین از فعالیت های صنتعگران این عرصه باقی مانده است.

طرح جامع و تفصیلی اولیه کنگ در سال ۶۵ تهیه و تصویب شد که در سال ۱۳۸۵ طرح جامع دوم  و طرح جامع سوم کنگ نیز مربوط به سال ۱۳۹۵ است.

محسن ضیایی،مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری هرمزگان اظهار کرد: خانه بلوکی، خانه بستکی، خانه واحدی، خانه سعدی، خانه گلبتان (بندرکنگ)، مسجد افغان، مسجد خداداد، مسجد خالدی، حسینیه غضنفری، قلعه لشتان، حسینیه حداد، کوه شو، کوه سیاه، قلعه مغویه (بندر مغویه)، حمام معتمدی، برج مدور کنگ، و برکه های (آب انبار) دریا دولت، پنج برکه، برکه خلیف، مجموعه برکه های بشاری، و برکه های کنگ، از مهم ترین آثار تاریخی و دیدنی این شهر هستند.

وی گفت: مناره و مسجد ملک ابن عباس ، مسجد غیاث، قلعه پرتغالی ها (بندرکنگ) ، قلعه شیخ سلطان ، بنای فکری و کارگاه لنج سازی بندرکنگ ، باغستان گشته، بندر ملو از دیگر جاذبه های توریستی شهرستان بندرلنگه به شمار می آیند.

مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری هرمزگان گفت: در تعطیلات عید نوروز مسافران بسیاری از استان های دور و نزدیک برای سفرهای دریایی به جزیره کیش و قشم وارد این شهر می شوند.

وی افزود:خانه گلبتان از بناهای زیبای دوره قاجاریه در بندر کنگ است که یک حیاط مرکزی با تعداد زیادی اتاق و چند بادگیر دارد که طاق ها و گچبری ها ی زیبای آن نمایانگر هنر استادکاران آن دوره است.

مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری هرمزگان گفت:برکه دریا دولت آب انباری تاریخی در کنارۀ بندرکنگ  از نقاط دیدنی استان هرمزگان است که به خاطر بزرگی غیر قابل تصور این برکه «دریا دولت» نامیده شده‌است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۶۶۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد: همزمان با روز معلم، بازدید از موزه‌ها، پایگاه‌ها و اماکن فرهنگی‌تاریخی برای معلم‌ها و استادان دانشگاه رایگان خواهد بود. 

براساس این اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت‌ماه، معلم‌ها، آموزگاران و استادان دانشگاه با ارائه کارت شناسایی مرتبط می‌توانند از موزه‌ها، پایگاه‌های میراثی و اماکن فرهنگی‌تاریخی در سراسر کشور، به صورت رایگان بازدید کنند.

ساعت کاری اماکن فرهنگی‌تاریخی در ۶ ماه نخست سال از ۹ تا ۱۸ است.

علاقه‌مندان به بازدید از موزه‌ها، پایگاه‌های میراث فرهنگی یا محوطه‌های تاریخی، با مراجعه به تارنما یا صفحه آنها در فضای مجازی، می‌توانند از ساعت دقیق فعالیت‌شان اطلاع یابند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نمایشگاه اسناد و نقشه‌های تاریخی در بندر ماهشهر
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی